Metsämieli - menetelmä© & koulutukset

Mitä on Metsämieli

Metsämieli -ohjaaja ja -vetäjäkurssilla kouluttajana toimii Erja Järvelä
Metsämieli -ohjaaja ja -vetäjäkurssilla kouluttajana toimii Erja Järvelä

Metsämieli on suomalainen hyvinvointimentelmä, joka kutsuu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen äärelle.

Metsämieli-harjoittelussa luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia tehostetaan luontoympäristön inspiroimien läsnäolo- ja tunnetaitoharjoitteiden avulla. Metsämieli-menetelmällä voidaan vahvistaa läsnäolokykyä, omien voimavarojen tunnistamista ja vaalimista sekä itseen kohdistuvaa arvostusta ja hyväksyntää. Metsämieli houkuttelee pysähtymään oman mielenmaiseman äärelle ja tutustumaan omiin voimavaroihin ja kyvykkyyksiin palautua ja vahvistaa hyvää oloa.

Metsämieli- menetelmä yhdistää luonnon terveysvaikutukset mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Metsämieli koostuu läsnäolo-, rentoutus-, virkistys- , voimavara- ja mielentaitoharjoituksista. Harjoituksia on lähes 200. Metsämielelle voi lähteä yksin, kaksin, lähimmäisten ja työ- tai harrastusporukan kanssa.

Metsämieli-menetelmä perustuu tutkituista luonnon hyvinvointivaikutuksista, käyttäytymistieteistä, sosiaalipsykologiasta, positiivisesta psykologiasta sekä kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta hyödynnettyyn tietoon sekä kehittäjänsä Sirpa Arvosen pitkään kokemukseen valmennustyöstä.

Suomessa 2000- luvulta alkaen kehitettyä menetelmää voi hyödyntää arkisina hyvinvointitapoina pihapiirissä, puistoissa sekä ulkoilu- ja luontoalueilla kaikkina eri vuodenaikoina.  Metsämieli- ryhmissä ja kursseilla hyödynnetään myös arvostavan vuorovaikutuksen ja vertaiskeskustelujen voimaa, jolloin osallistujat pohtivat yhdessä ihmisenä olemisen ilmiöitä ja jakavat arkisten hyvinvointitapojen vinkkejä.

Metsämieli- ohjaajat ja - vetäjät käyttävät menetelmää varhaiskasvatuksessa, oppilaitoksissa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa sekä matkailu- ja ohjelmapalveluissa. 

Metsämieli peruskurssi nyt netissä!  

Haluatko voida paremmin, alentaa stressiä ja
nukkua paremmin?
Metsämieli peruskurssi sinulle 
nyt netissä !

Suomessa kehitetty luontoperustainen hyvinvointimenetelmä omaan käyttöön. Ensimmäistä kertaa täysin omatahtisena webbikurssina.

Katso lisää koulutuksesta täältä: Metsämieli peruskurssi


Tulevat vetäjä- ja ohjaajakoulutukset

Ohjaajakurssi:
Hyvinkää 24.4. ja 7.5. (1 paikka jäljellä)
 
Katso täältä lisää:  Ohjaajakurssi Hyvinkää

Hyvinkää 19.8. ja 4.9.
Katso täältä lisää: Metsämieli Ohjaajakurssi Hyvinkää syksy


Vetäjäkurssit:

Hyvinkää 3.6.2024 Katso lisää tästä