Metsämieli

Vetäjäkurssi Hyvinkää

SEURAAVA KOULUTUS 3.6.2024

Vetäjäkurssi Hyvinkää 
03.06.2024

Oletko kiinnostunut luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntämisestä osana omaa työtäsi?

Metsämieli -menetelmä yhdistää luonnon hyvinvointivaikutukset mielen taitojen kanssa ja on Suomessa kehitetty menetelmä. Metsämieli -vetäjäkurssi (1 op) on tarkoitettu ohjelmapalveluiden tuottajille, eräoppaille, valmentajille sekä sote-, kasvatus- sekä muiden alojen ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-menetelmää omassa työssään. Metsämieli soveltuu mainiosti myös osaksi erilaisia hyvinvointitapahtumia.

Koulutuksessa keskitymme harjoitteiden taustoittamiseen, ohjaamisen harjoitteluun sekä lopuksi kunkin omiin vahvuuksiin perustuvan tuoteaihion suunnitteluun.Kurssin suorittamisesta saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita.

Koulutus antaa myös valmiuksia Metsämieli-ohjaajakurssille hakeutumiseen.

Kurssin pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden tai muun soveltuvan alan kokemus, harrastustausta tai koulutus. 

Kurssiin liittyy etätehtäviä sekä ennen kurssia että sen jälkeen. Jos olet epävarma soveltuvuudestasi kurssille, ota yhteyttä erja@mixingnuts.fi ja katsotaan yhdessä mikä olisi hyvä ratkaisu. Jos Metsämieli tai ohjaaminen on sinulle täysin vierasta, Metsämieli-menetelmään tutustuminen on suositeltavaa aloittaa erillisellä Metsämieli-peruskurssilla, jossa aiheeseen tutustutaan oman hyvinvoinnin näkökulmasta.
Olen kehittänyt virtuaalisen mahdollisuuden suorittaa peruskurssi ja se on saatavilla netissä. Pääset katsomaan lisää aiheesta tästä linkistä ja rekisteröitymään kurssille:  https://secure.mixingnuts.net/MMperuskurssimyyntisivu

Peruskurssi ei oikeuta ryhmien vetämiseen. Jollet saa halutessasi maksettua kurssia ilmoitussivulta, lähetä minulle maili ja teen laskun manuaalisesti.

VETÄJÄKOULUTUKSEN TIEDOT:

* Aika: Maanantai 3.6.2024
* Paikka: Hyvinkää, Hyrian kampus,
punainen tupa
* Ryhmäkoko: 8 - 14 henkilöä
* Hinta: 220e (sis alv)
sisältää kurssisisällöt, ohjausmateriaalit
ja todistuksen.

Paikalla on mahdollista nauttia omakustanteinen lounas.

Ilmoittaudu tästä: Olen mukana

Saat alustavaa tietoa koulutuksesta mailissa heti, ja muutamia viikkoja ennen koulutuspäivää lisätietoa, ennakkotehtävän sekä laskun. Mikäli perut kurssin 24.5.2024 jälkeen, veloitan 50% kurssihinnasta.

Kurssin ohjaan minä, Erja Järvelä, Metsämielikouluttaja, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja ja luonto-ja ympäristöneuvoja.


MITÄ ON METSÄMIELI?

Luonnon hyvinvointivaikutuksista on kattavaa tutkimustietoa maailmalta ja nykyään myös Suomesta. Jo 10 min oleskelu luonnossa laskee sykettä ja kehon stressitasoa. 

Metsämieli kutsuu meidät kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

 Tätä Suomessa 2000-luvulta alkaen kehitettyä konseptia voi hyödyntää arjen hyvinvointitapoina ulkoillessa metsässä, puistoissa, omassa pihapiirissä tai jopa sisätiloissa. Metsämieli sopii käytettäväksi yksin, kaksin tai isommalla porukalla vaikkapa perheen tai työkavereiden kanssa. 

Metsämieli-menetelmää käytetään nykyisin laajasti myös mm. varhaiskasvatuksessa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, osana järjestöjen toimintaa sekä erilaisten matkailu- ja ohjelmapalveluiden ohessa.

Metsämieli-ohjaaja ja -vetäjäkurssilla kouluttajana toimii Erja Järvelä
Metsämieli-ohjaaja ja -vetäjäkurssilla kouluttajana toimii Erja Järvelä