Kuka minä olen

Vähän minusta 
- miten tähän on tultu

Opintojani lyhyesti:

OTK, Helsinkin Yliopisto 1990
MIB Master of International Business, San Diego 1993
Holistic Health Coach IIN, New York 2012
Luonto- ja ympäristöohjaaja, Hyria 2017
Ekoterapeutti 2023  Ten Directions Tariki Trust
Aloitin neuropsykiatrisen valmentajan opinnot huhtikuussa 2024.

+ seuraavia irrallisia kursseja (muun muassa)
Nuoren mielen ensiapu
Mielen ensiapu
AFS (Internal Family Systems program) by Total Alignment Coaching/Brian Jaudon
Life Visioning Mastery by Mindvalley and Michael Beckwith
Heart IQ Challenge by Christian Pankhurst (developing healthy habits for effective communication & intimacy) (shadow work, capacity to be present, capacity to be honest about self)
Metsämieli ohjaaja -jatkokoulutuksia
Metsämieli kouluttaja -koulutus
Memoir as Medicine by Lissa Rankin


Jos holistisen hyvinvoinnin koulutus kiinnostaa, katso täältä lisää! Minun missioni on tehdä maailmasta vähän parempi paikka ihmisille erilaisin tavoin: puhumalla kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeydestä ja sairauksien ennaltaehkäisystä, laajentamalla tietoisuuttamme meistä itsestä sekä meidän mielestämme, ja tuomalla työkaluja ja idoita omaan ja yhteisöllisen holistisen hyvinvoinnin kehittämiseen, mielen taitoihin, iloon sekä tasapainon löytämiseen omassa elämässä. Toivoisin, että jokainen meistä voi löytää sisäisen valonsa ja tarkoituksen elämälleen tässä maailmassa. 

Elämä (universumi) on heitellyt elämäni varrelle erilaisia olosuhteita, joiden kanssa on täytynyt pärjätä ja kasvaa ja tutustua omaan sisimpääni ja voimavaroihini. Olen tehnyt parhaani. Suuri oivallus on ollut päättää itse siitä, miten haluan oman elämäntarinani kirjoitettavan, eli miten haluan sanoittaa omaa elämääni. Olen halunnut löytää vaikeistakin asioista ne jutut, joita niissä on mahdollisesti ollut opittavana. 

Isäni kuoli kun olin yksivuotias. Tämä on jättänyt lähes lähtemättömän vaikutuksen kaikkiin ihmissuhteisiini siten, että olen pelännyt hylätyksi tulemista yli puoli elämääni. Tämä pelko johti siihen, etten ole kyennyt rakastamaan tai ottamaan vastaan rakkautta, sekä sen, että etsin hyväksyntää joka paikasta ja kaikin tavoin. Tämä pelko on vienyt myös erittäin epäterveisiin ihmissuhdekiintymys ja -kiinnittymismalleihin tai ei-kiinnittymismalleihin.

Olen ollut yksinhuoltaja koko äitiyteni ajan vastoin alkuperäistä suunnitelmaa sekä kokenut elämässäni alkoholismin sekä narsismin varjot, sekä erittäin läheisen sairauden kannattelun. . Olen luonteeltani periksiantamaton, mutta oppinut myös anatamaan anteeksi itselleni ja muille päästäkseni eteenpäin elämässä. Resilienssi on mielestäni älyttömän mielenkiintoinen aihe, ja yksi suosikkiluentoaiheeni. 

Uskon, että eteemme tulee tietyntyyppisiä ja -vivahteisia asioita kunnes opimme niistä mitä tässä elämässä on tarkoitus oppia. Työskentelin 16 vuotta suuressa kansainvälisessä yrityksessä johtaen sekä pystyttäen erilaisia organisaatioita sekä vieden läpi erilaisia organisaatioiden suuria  transformaatioita. Olen alunperin koulutukseltani juristi ja MBA, jotka hyödyttivät minua noissa hommissa.  

Kuitenkin väsyin enkä enää löytänyt sisäistä motivaatiota tämän pitkän ja polveikkaan uran jälkeen, ja halusin vaihtaa fokukseni yrityksestä ihmiseen sekä suorittamisesta olemiseen, iloon ja tasapainoon, jotka olin unohtanut jollain tasolla, ja halusin opiskella näitä asioita lisää (olin toki urani aikana coachannut monia eteenpäin urallaan ja se oli se mitä rakastin).

Opiskelin ensin itseni holistisen hyvinvoinnin valmentajaksiI IIN:ssä (Institute of Integrative Nutrition, N.Y.). Samoihin aikoihin etsin kovasti itseäni ja kuka olen kaikkien tittelien ja saavutusten takana, ja sain etuoikeuden tutustua ja opiskella Andien alkuperäiskansojen parantamismenetelmiä yli kahden vuoden ajan aktiivisesti. mitä arvostan tänä päivänä suuresti. Paraneminen on yksi kiehtovimmista konsepteista mitä on, eikä lainkaan suoraviivainen eikä yksiselitteinen. Me kannamme usein taakkoja, joita mielemme ei osaa tunnistaa, ja toimimme tavoilla, jotka eivät palvele meitä. Uskon että opin jotain erittäin oleellista itsestäni ja omasta voimastani sekä kyvykkyydestämme olla läsnä ja auttaa toisia paranemisen polulla. Tätä kautta vahvistui myös luontoyhteyteni, sillä se on erittäin oleellinen alkuperäiskansojen voiman ja tasapainon lähde. 

Olen myös valmistunut luonto-ja ympäristöohjaajaksi Hyriasta vuonna 2017. Täällä tutustuin suomalaiseen Metsämieli - hyvinvointimenetelmään. Luonto ja luonnon merkitys hyvinvoinnillemme on todella tärkeää. Virtuaaliluonnon vaikutukset ovat melkein täysin hyödyntämättä nyky.yhteiskunnassamme. Olen intohimoinen luonnon hyvinvointivaikutusten puolestapuhuja, ja monet aktiviteettini ja palveluni liittyvät tähän, muiden hyvinvointitaitojen ohella.  Olen tänä päivänä metsämieli-ohjaaja sekä kouluttaja, koulutan säännöllisesti uusia metsämielivetäjiä ja ohjaajia Suomessa ja ulkomailla. Aloitin myös ekoterapeuttiopinnot syksyllä 2022 ja valmistuin ekoterapeutiksi syksyllä 2023. Nyt opiskelen neuropsykiatriseksi valmentajaksi. 

Vapaaehtoistyö on minulle tärkeää, ja ajattelen että voin kantaa pienen korteni maailman hyvinvointiin myös sitä kautta. Olen aktiivinen KAPUA (www.kapua.fi) -vapaaehtoinen, ja teen myös keikkoja kapualle. Tein myös vapaaehtoistyötä pitkään Suomen Mielenterveysseuran Sekasin-chatissa sekä Solmussa -tukisuhteissa sekä vielä edelleen Diakonissalaitoksen Amigo- ohjelmassa. Olen muutamia vuosia tehnyt myös mentorointia nuorille juristeille. Vapaaehtoistyöt erilaisten ihmisten parissa on tuonut lisänäkökulmia asioihin ja ilmiöihin. Olen myös aktiivinen erilaisten eläinten hyvinvointiin liittyvien avustuskohteiden lahjoittaja.

Jos sinusta tuntuu, että jokin asia on onnellisuutesi tiellä, voisi olla korkea aika ottaa aikaa ja reflektoida, mistä kaikessa onkaan kyse. Autan sinua löytämään ajatusmalleja ja työkaluja, joilla pääset haluamaasi suuntaan. Itselle tämä mahdollistui vasta suuren irtisanoutumishypyn jälkeen, mutta sen ei tarvitse tapahtua niin dramaattisesti. Olen maailman onnellisin tänä päivänä elämänvalinnoistani ja polustani ja siitä mitä saan tehdä tänä päivänä.  Olen juuri oikeassa paikassa! 

Anna minun auttaa jos joku tässä yhtään resonoi! Tavataan alustavasti, mietitään mistä voisi olla kyse ja katsotaan mitä voikaan tapahtua. Ota yhteyttä erja@mixingnuts.fi

Elämänpolkuni vuoteen 2015 asti on luettavissa tässä kirjassa "Elämänmuutos - 11 tarinaa ihmisistä käännekohdissa" 
https://www.kosmoskirjat.fi/kirjat/elamanmuutos-11-tositarinaa-ihmisista-kaannekohdissa-jattipokkari/
tai  E-kirjana täältä: https://www.nextory.fi/kirja/el%C3%A4m%C3%A4nmuutos-11-tositarinaa-ihmisist%C3%A4-k%C3%A4%C3%A4nnekohdissa-10208953/

Tässä haastattelu elämästäni yksinhuoltajaperspektiivistä (englanniksi):
https://anchor.fm/irina-shehovsov/episodes/11-Erja-Jrvel---Forest-Mind-Expert-elgijd/a-a1rk92h

Haastattelu on tehty vuonna 2020.

Olin myös yhtenä kirjoittajana tammikuussa 2024 ilmestyneessä kirjassa Soul Parent (vol 2). Katso täältä lisää:
Kirjani