Metsämieli

Ohjaajakurssi Hyvinkää

Seuraava 24.4 ja 7.5.

Ohjaajakurssi Hyvinkää 
24.4. ja 7.5.2024

Metsämieli-ohjaajakurssi (2 op) on tarkoitettu mm. valmennus-, opetus-, sote- tai matkailupalveluiden ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-menetelmää monipuolisesti omassa työssään.Koulutuksessa perehdymme tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista mielen taitoihin, Metsämieli-menetelmän taustoihin sekä harjoitteiden ohjaamiseen. Kurssin suorittamisesta saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata kaikkia Metsämieli-harjoitteita (siemen-, taimi ja puu-tasot). Kurssi antaa myös eväitä omien voimavarojesi huoltamiseen. Koulutuksen käyneellä on myös oikeus pitää Metsämieli - peruskursseja niin halutessaan.Kurssin pääsyvaatimuksena on luontoalan koulutus/vahva kokemus tai psyykkisen hyvinvoinnin koulutustausta. Kurssiin liittyy etätehtäviä ennen kurssia sekä omaehtoiseen harjoitteluun sitoutumista. Osallistujien edellytetään lukevan Metsämieli- kirjan etukäteen, joten kurssilla voimme keskittyä harjoitusten taustoittamiseen sekä ohjaamisen harjoitteluun. Koulutuksiin osallistujat saavat Metsämieli- kirjan sähköisenä, mikäli kirjaa ei ole saatavilla verkkokaupoista

Aloitteleville luontohyvinvointiryhmien ohjaajille suosittelen ensin Metsämieli-vetäjäkurssille hakeutumista. Metsämieli-menetelmään tutustuminen oman hyvinvointisi tueksi on suositeltavaa aloittaa Metsämieli peruskurssilla. Tämä on saatavilla webbikurssina sekä englanniksi että suomeksi, jotka molemmat olen luonut ja ovat saatavilla webissä. Tämän kurssin käyminen ei oikeuta ryhmien vetämiseen mutta sopii asiaan tutustumiseen ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Katso peruskurssista lisää täältä:  Peruskurssi
Jollet saa halutessasi maksettua kurssia ilmoitussivulta, lähetä minulle maili ja teen laskun manuaalisesti.


OHJAAJAKURSSI:

* Aika: Ke 24.4. ja ti 7.5., molempina päivinä klo 10 - 17.30
* Paikka: Hyrian UUMO kampus Hyvinkää
* Ryhmäkoko: 8 - 14 hlöä
* Hinta: 390 €/hlö, sisältää ohjaajamateriaalit sekä todistuksen.
Kurssiin liittyy etätehtäviä ennen kurssia ja kurssipäivien välissä sekä omaehtoiseen harjoitteluun sitoutumista.

Ohjaajakurssin lounas on omakustanteinen.

Varaa paikkasi täältä:  Olen mukana

Mikäli osallistumisen peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen ensimmäistä tapaamista, laskutetaan 50 % kurssihinnasta.

Kurssin ohjaan minä, Metsämieli -kouluttaja, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, ekoterapeutti & luonto-ja ympäristöneuvoja Erja Järvelä. 


MITÄ ON METSÄMIELI?
Metsämieli kutsuu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen äärelle. Metsämieli-harjoittelussa luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia tehostetaan luontoympäristön inspiroimien läsnäolo- ja tunnetaitoharjoitteiden avulla. Metsämieli-menetelmällä voidaan vahvistaa läsnäolokykyä, omien voimavarojen tunnistamista ja vaalimista sekä itseen kohdistuvaa arvostusta ja hyväksyntää. Metsämieli houkuttelee pysähtymään oman mielenmaiseman äärelle ja tutustumaan omiin voimavaroihin ja kyvykkyyksiin palautua ja vahvistaa hyvää oloa.
Metsämieli-menetelmä perustuu tutkituista luonnon hyvinvointivaikutuksista, käyttäytymistieteistä, sosiaalipsykologiasta, positiivisesta psykologiasta sekä kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta hyödynnettyyn tietoon sekä kehittäjänsä Sirpa Arvosen pitkään kokemukseen valmennustyöstä.